ACCIO OPEN CHALLENGE: Ευκαιρίες Δικτύωσης και Συνεργασιών με επίκεντρο την Καινοτομία

Το ACCIO OPEN CHALLENGE αποτελεί μια σημαντική εκδήλωση επιχειρησιακών συναντήσεων που διοργανώνει η Generalitat de Catalunya σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network, με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την διεθνοποίηση. Τη συμμετοχή ελληνικών φορέων στην εκδήλωση υποστηρίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, ενώ την συμμετοχή ξένων εταιρειών υποστηρίζει το STARTUP3, έργο στο οποίο συμμετέχει ενεργά το ΕΚΤ.

Στο πλαίσιο του ACCIO OPEN CHALLENGE προκαθορισμένες διαδικτυακές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 3-4 Ιουνίου και στις 5-7 Ιουλίου 2021. Οι διμερείς συναντήσεις θα έχουν διάρκεια 30 λεπτών και θα είναι προγραμματισμένες σύμφωνα με την διαθεσιμότητα, τα ενδιαφέροντα και τους στόχους των συμμετεχόντων έτσι ώστε να προωθηθούν διεθνείς και τεχνολογικές συνεργασίες.

Στόχοι της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του επιχειρείν, η διεθνοποίηση, η καινοτομία, η δικτύωση των εταιρειών με διεθνείς τεχνολογικές ναυαρχίδες, η ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας, η είσοδος και η εδραίωση στις αγορές του εξωτερικού, αλλά και η γενικότερη σύνδεση των επιχειρήσεων με τον κόσμο, την τεχνολογία, τις χρηματοδοτήσεις και εν γένει την παγκόσμια αγορά. Απευθύνεται τόσο σε νεοφυείς επιχειρήσεις, επενδυτές και παρόχους τεχνολογίας, όσο και σε μεγάλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με την ανοικτή καινοτομία.

Ο απολογισμός του ACCIO OPEN CHALLENGE για το 2020 είναι ενδεικτικός της διεθνούς απήχησης του θεσμού και των ευκαιριών που προσφέρει σε start-ups και μεγάλες επιχειρήσεις που αναζητούν επιχειρηματικές συνεργασίας στους τομείς της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών. Ενδεικτικά το 2020:

  • Πραγματοποιήθηκαν 1.282 συναντήσεις εκ των οποίων το 57,2% ήταν διεθνείς
  • Συμμετείχαν περισσότεροι από 1.500 φορείς εκ των οποίων το 75% startups
  • Συμμετείχαν 77 μεγάλες εταιρείες και επενδυτές
  • Εκπροσωπήθηκαν περισσότερες από 50 χώρες

Οι συμμετέχοντες καλούνται να εγγραφούν δωρεάν στην πλατφόρμα b2match και να υποβάλουν ένα προφίλ που θα περιγράφει ένα αίτημα (προσφορά/ζήτηση). Όλα τα προφίλ θα αξιολογηθούν και θα δημοσιευτούν στον ιστότοπο του Brokerage Event και θα αποτελέσουν τη βάση για τις διαδικτυακές επιχειρηματικές συναντήσεις. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας b2match και δεν χρειάζεται η εγκατάσταση κάποιου προγράμματος.

Δηλώστε συμμετοχή ως την 1η Ιουνίου 2021 και επιλέξτε ως γραφείο υποστήριξης το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ). Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους Γιώργο Μέγα (megas@ekt.gr), Θανάση Χαρέμη (acharemis@ekt.gr) και Μάριο Ροΐδη (mroidis@ekt.gr), Συμβούλους Καινοτομίας στο ΕΚΤ.

Το Enterprise Europe Network-Hellas, o ελληνικός κόμβος του Enterprise Europe Network, είναι το μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης, το οποίο αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ΕΚΤ, οργανισμός δημοσίου συμφέροντος εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση, αξιοποιώντας τα ερευνητικά αποτελέσματα και τις τεχνολογίες/προϊόντα τους. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων, ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές, παρέχει πληροφόρηση για τη λειτουργία της ευρωπαϊκής αγοράς και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που υπάρχουν σε αυτή. Επίσης, δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν διεθνείς επιχειρηματικές, τεχνολογικές και ερευνητικές συνεργασίες, ανταλλαγή γνώσης και μεταφορά τεχνολογίας, συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές και brokerage events.

Το έργο STARTUP3 ξεκίνησε επισήμως τον Φεβρουάριο του 2020 με τον ομώνυμο διαγωνισμό. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 και αποτελεί μέρος της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Startup Europe For Growth & Innovation Radar. Το έργο δημιουργεί γέφυρες μεταξύ νέων δυναμικών startups και μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός ΕΕ. Προσφέρει τεχνολογική και επιχειρηματική υποστήριξη σε νέες ιδέες που θέλουν να βρουν τον δρόμο τους προς την αγορά, ενώ οι νεοφυείς επιχειρήσεις δικτυώνονται και επωφελούνται από την αλληλεπίδρασή τους με το ευρωπαϊκό επιχειρηματικό οικοσύστημα. Το ΕΚΤ συμμετέχει ενεργά στην κοινοπραξία του έργου και υποστηρίζει ελληνικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις σε διαφορετικά πεδία, από την Τεχνητή Νοημοσύνη και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μέχρι τη γεωεπισκόπηση και τη βιοτεχνολογία.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network, STARTUP3, ΕΚΤ
Posted in Επικαιρότητα.