Συμμετοχή εκπροσώπου GiSeMi στο Morning Health Talks «DiGA: Ένας νέος τρόπος για ταχεία έγκριση και αποζημίωση ψηφιακών εφαρμογών υγείας»

To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) ως EIT Health Hub για την Ελλάδα, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση συζήτησης και δικτύωσης μόνο για προεγγεγραμμένα ενδιαφερόμενα μέλη, με τίτλο «DiGA: Ένας νέος τρόπος για ταχεία έγκριση και αποζημίωση ψηφιακών εφαρμογών υγείας;», την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 11:30-13:30.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από φορείς και οργανισμούς που δύναται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας και ενδιαφέρονται για την ενσωμάτωση ψηφιακών εφαρμογών στο εθνικό σύστημα υγείας, ασφαλιστικοί φορείς, επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών και ψηφιακών εφαρμογών, νεοφυείς επιχειρήσεις του τομέα της υγείας κ.ά.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο να παρουσιάσει το μοντέλο DiGA και σχετικές καλές πρακτικές, ενώ στη συνέχεια θα συζητηθούν από τα ενδιαφερόμενα μέρη θέματα που αφορούν την ενσωμάτωση ψηφιακών εφαρμογών της ψηφιακής υγείας ως μέρος των εθνικών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, θα αναδειχθούν προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες που σχετίζονται με την ενσωμάτωση αυτή.

Το μοντέλο Digital Apps in Healthcare (DiGA) έχει διαμορφωθεί από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για τα Φάρμακα και Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα (BfArM/ Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte). Αναφέρεται στο κανονιστικό πλαίσιο για την ψηφιακή υγεία στη Γερμανία, όπως αυτό διαμορφώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2019. Στόχος του είναι να διευρύνει τις υπηρεσίες που παρέχονται προς όφελος των ασθενών, επιτρέποντας τη συνταγογράφηση εφαρμογών ψηφιακής υγείας.

Το EIT Health έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες μια σειρά σχετικών εκδηλώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως την εκδήλωση «The DiGA’s framework – a model for Europe» στις 24 Νοεμβρίου 2021 και την εκδήλωση «DiGA Plenary: Διαδικτυακή εκδήλωση με πάνελ και συμμετέχοντες υψηλού επιπέδου από όλη την Ευρώπη» στις 12 Απριλίου 2022. Αντίστοιχα, έχουν προγραμματιστεί συζητήσεις σε εθνικό επίπεδο σε όλες τις χώρες μέλη του EIT Health. Στόχος των τελευταίων είναι να παρουσιαστούν σε εθνικό επίπεδο τα κύρια σημεία συζήτησης της πανευρωπαϊκής εκδήλωσης (DiGA Plenary: Απρ.2022) και να συζητηθούν, από τα κύρια ενδιαφερόμενα μέρη, θέματα που σχετίζονται με το DiGA.

Μετά τη βασική παρουσίαση/τοποθέτηση, θα ακολουθήσουν πολύ σύντομες τοποθετήσεις από το πάνελ και θα υπάρχει χρόνος για ανοικτή συζήτηση. Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί και θα ανέβει στο κανάλι του EKT στο YouTube κατόπιν εγκρίσεων από τους συμμετέχοντες.

Στην εκδήλωση συμμέχει και το GiSeMi του Δήμου Τρικκαίων/e-trikala ΑΕ μέσω του επιστημονικού συνεργάτη Δρ Γεώργιου Δαφούλα

Περισσότερα εδώ: https://www.ekt.gr/el/events/27590

Posted in Επικαιρότητα.